Spašavanje na moru

Promocija knjige ''Mostarski bez muke - za sve uzraste''

Kultura / Flash | 17. 07. 2017. u 10:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 19, srpnja u 20 sati u Centru za kulturu bit će upriličena promocija knjige ''Mostarski bez muke - za sve uzraste'', autora Džemala Raljevića. Ovo je jedan od naknadno uvrštenih programa u sklopu ovogodišnjeg ''Mostarskog ljeta“.

Osim autora, o knjizi će govoriti i: Nada Dalipagić, prof.dr. Amir Pašić, Zlatan Buljko, Hamica Ramić i Smail Vilić, a u glazbenom djelu programa sudjeluje duo „Evergreen“.

Džemal Raljević, novinar i publicist, rođen je u Mostaru 1939. godine. U ovom gradu završio je osnovnu i srednju školu, a Ekonomski fakultet u Zagrebu. U novinarstvu je profesionalno od 1966. godine, najprije kao urednik gospodarske rubrike u regionalnom listu Sloboda, a od 1972. u Privrednim/Poslovnim novinama Sarajevo, kao odg. urednik.

Surađivao je i u brojim izdanjima kuće Osobođenje, Areni, Politici Expres, Privredniku, Italijanskom Il Gazzetinu i dr.

U posljednjih dvadesetak godina opredijelio se za istraživanje fenomena bh. humora, posebno mostarskog liskaluka, uključujući i autorski angažman. Do sada je objavio 15 knjiga: MOSTARSKI BEZ MUKE I, II, III – oriđinali, za početnike, napredne... zatim je slijedila GRETA – Povratak u budućnost, STARI SUPERSTAR, BUREK FOREVER- Humoristički kuhar, KLONIRANI BINGO, EVERGREEM LISKALUCI, MOSTAR SHOW- Humoristička razglednica, SA GRETOM U EUROPU, NEKA NAMA NAS – Dnevnik umirovljenog penzionera, NAŠ JOLA, SALON ŠIPAKA i KUĆNA DOSTAVA.

Kopirati
Drag cursor here to close