Preminuo Ljubiša Samardžić
Odlazak velikana
OBJAVA: Petak, 8. rujna 2017. 23:59
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Samardžić Ljubiša
0

Šezdesetih godina prošlog stoljeća, Samardžić je bio jedno od zaštitnih lica jugoslovenske kinematografije, a u karijeri je ukupno ostvario 130 uloga na velikom platnu i malim ekranima.

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić preminuo je u 81. godini života. Ljubiša je u prosincu prošle godine imao tešku operaciju mozga, a njegovo zdravstveno stanje posljednjih nekoliko dana je bilo izuzetno loše.

U prosincu kada je Ljubiša bio na operaciji, liječnici su imali optimistične prognoze, međutim njegovo stanje se pogoršalo zbog kronične leukemije od koje je bolovao duže vrijeme.

Samardžić je rođen u rudarskoj obitelji 19. studenog 1936. godine. Prvu ulogu ostvario je u filmu 'Igre na skelama'. Šezdesetih godina prošlog stoljeća, Samardžić je bio jedno od zaštitnih lica jugoslovenske kinematografije, a u karijeri je ukupno ostvario 130 uloga na velikom platnu i malim ekranima.

Među njegovim zapaženijim ulogama su filmovi 'Bitka na neretvi', 'Sutjeska', 'Bombaši', 'Ljubavni život Budimira Trajkovića', 'Lude godine', 'Rad na određeno vreme', 'Moj tata na određeno vreme', 'Nije lako sa muškarcima', 'Magareće godine', 'Ubistvo sa predumišljajem', 'Nataša', 'Konji vrani'... U bogatoj televizijskoj karijeri igrao je u serijama 'Vruć vetar', 'Povratak otpisanih', 'Kuda idu divlje svinje', 'Bolji život', 'Policajac sa Petlovog brda', 'Jesen stiže, dunjo moja'.

Bio je oženjen Mirjanom, sa kojom je bio 50 godina u braku.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.