Zenica

Preminuo Esad Hećimović

Kultura / Flash | 30. 04. 2017. u 18:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar Esad Hećimović preminuo je nakon duže bolesti u 50.godini života. Dugogodišnji novinar više redakcija nacionalnih medija, preminuo je obavljajući dužnost urednika OBN Televizije, objavio je Zenica Blog.

Radio je kao novinar u redakciji Ljiljana, BH Dana…

Dobitnik je niza nagrada za istraživačko novinarstvo, a novinarom godine je proglašen 2011. godine.

Surađivao je s nizom redakcija i medija u posljednjih 20 godina, a autor je nekoliko knjiga.

U intervjuu Nezavisnim novinama, koje su ga nagradile nagradom za novinara godine "Nikola Guzijan'', Hećimović je u prosincu 2011. godine rekao kako u redakcijama nema osnovnih uvjeta za istraživačko novinarstvo, koje je rezultat osobnog zalaganja novinara.

''Mislim da je veći problem što nema elementarnih pretpostavki. Ključni kapital kojim raspolaže novinar jeste njegovo vlastito vrijeme koje ulaže na uštrb redovnog rada ili svoje obitelji, društvenog života, slobodnog vremena. Koliko je tema zahtjevna više se posvećuje i više žrtvuje sebe. To postaje i opsesivno, zahtijeva potpunu predanost. U našim redakcijama nema prostora, vremena i kapitala kojim bi bio podržan takav rad. Kada razgovaram s novinarima žale se kako bi voljeli više raditi istraživačko novinarstvo, ali nemaju dovoljno vremena ili ne mogu pokriti troškove'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close