Posušje

Premijera filma ''Marijanski zavjet za Domovinu''

Kultura / Flash | 20. 07. 2017. u 14:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana premijera dokumentarnog filma „Marijanski zavjet za Domovinu“ kao i predstavljanje 3. Zavjetnog hodočašća, održati će se 27. srpnja, u Kino dvorani Posušje, s početkom u 20:30 sati.

Film u trajanju od 50 minuta prikazat će najzanimljivije trenutke Marijanskog zavjeta za Domovinu kojeg Bratovština već treću godinu zaredom organizira kao Zavjetno hodočašće, od 10.6. do 24.8., kojem se priključuju na rutama brojni mladi, branitelji kao i ostalih sudionici, čiji put u trajanju od 75 dana i 1700 km prolazi svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske ali i dijelom Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

Svoj dolazak na svečanu premijeru ovog filma već su potvrdili brojni predstavnici državnih institucija, predstavnici braniteljskih udruga i ostalih organizacija, predstavnici katoličke Crkve, pripadnici medija kao i svi oni koji su dali značaj, podršku i doprinos Marijanskom zavjetu za Domovinu.

Ovaj film kroz iskustva sudionika i domaćina po mjestima prolaska, gledatelju pruža uvid u značaj i smisao zavjetnog hoda za Domovinu za pojedince, one koji su za vrijeme rata kao branitelji prošli tim putovima, za one mlade koji žele dati svoj doprinos kroz zahvalnost ali i molitvu za Domovinu u kakvoj žele živjeti kao i za sve one koji na taj način svojim uključivanjem u ovaj zavjet žele poslati poruku – volim svoju Domovinu.

Projekt “Marijanski zavjet za Domovinu” pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske - uz čije financiranje je i napravljen ovaj film.

Kopirati
Drag cursor here to close