Predstavom 'Ćelava pjevačica' Narodno pozorište Mostar u petak kreće u novu sezonu
Režija Lajle Kaikčije
OBJAVA: Utorak, 12. rujna 2017. 13:31
IZVOR: Fena
AUTOR: Ma.M.
Press Narodno pozorište Ćelava pjevačica3Press Narodno pozorište Ćelava pjevačicaPress Narodno pozorište Ćelava pjevačica2Press Narodno pozorište Ćelava pjevačica5
0
Press Narodno pozorište Ćelava pjevačica3
Press Narodno pozorište Ćelava pjevačica
Press Narodno pozorište Ćelava pjevačica2
Press Narodno pozorište Ćelava pjevačica5

Tekst Eugenea Ionesca režirala je Lajla Kaikčija, adaptaciju i dramaturgiju radio je Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavi igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević.

Narodno pozorište Mostar novu umjetničku sezonu 2017./2018. otvorit će u petak, 15. rujna, premijerom predstave "Ćelava pjevačica" koja će se održati u Velikoj dvorani pozorišta u 20 sati, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

Tekst Eugenea Ionesca režirala je Lajla Kaikčija, adaptaciju i dramaturgiju radio je Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavi igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević.

Redateljica Kaikčija kazala je kako je predstava 'Ćelava pjevačica' komad apsurda te da nigdje nije bilo logičnije postaviti ovu predstavu kao u gradu s toliko apsurda kakav je Mostar.

''Ionesco se bavi ljudima, karakterima i njihovom nepresušnom potrebom da pričaju. Pričaju o svemu onome što mi u društvu primjećujemo i čime se sami bavimo. Međutim, ono što je najveći problem je to što nitko ne djeluje. Svi pričaju, imaju svoje mišljenje i ta se priča dovodi do potpunog apsurda'', kazala je Kaikčija.

Foto: Bljesak.info

Ova je predstava, po njezinim riječima, poziv na djelovanje jer se postavlja pitanje "do kada ćemo imati snage da pričamo u prazno, a da pri tome ne odlučimo djelovati".

''Želimo da publika prepozna sebe u samoj predstavi. Svi smo mi likovi iz predstave koji čekamo 'Ćelavu pjevačicu', odnosno nekoga tko će riješiti naše probleme'', kazala je redateljica koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Umjetnički direktor NP Mostar, ujedno i potpisnik adaptacije i dramaturgije predstave Adnan Lugonić izrazio je zadovoljstvo što će Narodno pozorište u novu sezonu uči upravo s premijerom, a posebno zadovoljstvo čini, kako je kazao, jer je riječ o neklasičnoj komediji pisca koji je doveo do svojevrsnog potpunog preokreta u dramaturgiji 20. stoljeća.

''Sama predstava je jedan dosta netipičan komad, na kojeg nije navikla ni mostarska, ali ni publika u BiH generalno. Riječ o jednom zanimljivom konceptu i nadam se da će publika uspjeti prepoznati sve ono što smo htjeli prenijeti'', kazao je Lugonić.

Direktor NP Mostar Almir Mujkanović osvrnuo se i na novu kazališnu sezonu, koju je ocijenio dosta optimističnijom, obimnijom i sadržajnijom u odnosu na prethodne.

Napomenuo je kako će pored četiri nova kazališna djela, sezonu činiti i predstavljanje knjiga, a publici će biti osigurani i kvalitetni koncerti, među kojima i veliki koncert talijanskog kantautora Vinicia Capossela planiran za 20. rujna.

Mujkanović je pozitivnim ocijenio i određene infrastrukturne radove u Narodnom pozorištu koji će uključivati rekonstrukciju južne fasade objekta, zamjenu vanjskih otvora, određene radove na krovu i uređenje glumačkih kabina.

Kada je u pitanju premijera predstave 'Ćelava pjevačica' izrazio je zadovoljstvo ovim projektom te zahvalio svima koji su u njemu sudjelovali.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.