Izložba i knjiga

Predstavljene 'Boje jutra' u mostarskoj večeri

Kultura / Flash | 18. 10. 2016. u 18:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje zbirke poezije za djecu 'Boje jutra' i otvaranje izložbe slika Vesne Oborine iz Mostara upriličeno je u utorak u Centru za kulturu Mostar.

'Boje jutra' prva je zbirka poezije autorice Oborine namijenjena za najmlađu čitateljsku dob, a pored ove Oborina se javnosti predstavila sa šest zbirki poezije za odrasle i četiri zbirke haiku stihova.

"Ova zbirka je prva moja zbirka poezije namijenjena za djecu, ali se nadam da to neće biti i jedina knjiga za tu populaciju", istaknula je autorica Oborina, koja je govoreći o izložbi slika kazala da je riječ o njezinoj tridesetoj samostalnoj izložbi na kojoj su prikazane ilustracije koje prate pjesme u knjizi te drugi njezini radovi.

"Predstavljanje knjige popraćeno je postavkom slika, prvenstveno ilustracija i crteža, koji svojim sadržajem i koloritom upotpunjavaju stihove čineći jedinstvenu cjelinu", kazala je autorica.

O knjizi 'Boje jutra' govorila je profesorica Jasminka-Minka Torlo, naglasivši kako ova knjiga nije namijenjena samo za najmlađe nego za svu čitateljsku publiku jer, kako je kazala, ova knjiga u svakom trenutku sve nas vraća u najljepši dio našeg života, a to je djetinjstvo.

Izložbu je otvorila direktorica Pozorišta lutaka u Mostaru Ranka Mutevelić koja je kazala kako je poseban izazov ilustrirati poeziju za djecu te kako su slike autorice Oborine ispunjene bljeskom radosti i boja.

"Vesna je odavno napustila djetinjstvo, ali vidimo da mu se vraća na osobit način pišući poeziju za djecu i praveći ilustracije za nju", kazala je Mutevelić. Predstavljanje knjige i otvaranje izložbe upriličeno je u organizaciji Centra za kulturu Mostar i SKPD 'Prosvjeta' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close