Narodna knjižnica

Predstavljena slikovnica Sonje Škobić ''Mačak Kiki''

Kultura / Kazalište | 26. 09. 2017. u 14:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na iznimno posjećenom Dječjem odjelu Narodne knjižnice Hercegovačko - neretvanske županije, u utorak je predstavljena slikovnica 'Mačak Kiki', autorice Sonje Škobić. Uz samu autoricu, slikovnicu 'Mačak Kiki', kratkom je recenzijom predstavila i književnica Milena Jukić Bandić u kojoj navodi:

''Nakon knjige 'Kuća okrenuta moru' koja je izišla 2014. godine, knjiga/slikovnica 'Mačak Kiki' drugi je naslov autorice Sonje Škobić. 'Mačak Kiki' obuhvaća četiri priče tematski isprepletene poznatim situacijama iz suživota ljudi i ljubimaca, a glavni protagonist Kiki međusobno ih povezuje, zaokružujući ih u razigranu priču o pustolovnom, ali dobrom i umiljatom mačku.

Izražajnom interpretacijom prve od četiri priče u slikovnici, promociju je oplemenila mlada volonterka Knjižnice, Ljubica Rezo kao i učenici trećih razreda O.Š. 'Silvija Strahimira Kranjčevića' iz Mostara koji su aktivnim sudjelovanjem u događaju zavrijedili i prigodne poklone – slikovnice s posvetom književnice.

Iako je autorica Škobić novije ime književne scene u Bosni i Hercegovini, ona vrlo suvereno vlada odabranim žanrom, a njen književni izričaj već sada ima prepoznatljiv stil očitujući se u bogatim i slikovitim opisima s odličnim osjećajem za emociju koju s lakoćom prenosi na čitatelja'', na kraju je zaključila Jukić Bandić.

Kroz priču o Kikiju koja je inspirirana stvarnim likom, ostvarila se i želja autorice Škobić te će od sada ovaj pustolovni mačak zauvijek živjeti u pričama i ilustracijama šireći svoju pozitivnu energiju i uveseljavajući sve ljubitelje dobre knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close