Na Filozofskom fakultetu

Predstavljen roman 'Nekoliko ptica i jedno nebo' književnika Mire Gavrana

Kultura / Flash | 30. 11. 2016. u 16:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru upriličeno je predstavljanje romana "Nekoliko ptica i jedno nebo" hrvatskoga književnika Mire Gavrana.

Roman govori o godinama gladi u Hercegovini, fra Didaku Buntiću, Slavoniji i Međugorju te o dubokoj sumnji i istinskoj vjeri, a uz to govori i o životu, ljubavi, međuljudskim odnosima, ali i o dilemama, izborima i odlukama koje i danas muče mlade.

Autor Gavran je istaknuo kako smo svjedoci da je Europa u duhovnoj krizi i podsjeća na epizodu iz Biblije o izgubljenom sinu. „Masa mladih odlazi vani misleći da će tamo biti sretni. Ja osjećam da je Hercegovina jedan djelić Europe gdje imamo zdravo tkivo“, kazao je Gavran.

Autor je naglasio kako je s velikom radošću pisao roman jer je on rođen u Slavoniji, korijeni su mu i po ocu i po majci hercegovački te je istaknuo kako su za njega Hercegovina i Slavonija dva beskrajno važna svijeta.

''Drugi sloj romana se događa 1987. i 1997. u Novoj Gradiški i Zagrebu čime sam pokazao kako komunicira naša prošlost i nedavna sadašnjost. Smatram da ovaj roman ima ljudsku dimenziju i da će sigurno biti dobar onima koji su vjernici, koji to nisu i onima koji su na putu da to postanu'', kazao je Gavran.

Pored autora o knjizi su govorili prof. dr. Antun Lučić, doc. dr. Marko Tokić te glumac Robert Pehar koji je čitao ulomke iz knjige 'Nekoliko ptica i jedno nebo'.

Kopirati
Drag cursor here to close