Duhovnost u poeziji

Predstavljen program 53. Šimićevih susreta

Kultura / Flash | 19. 04. 2016. u 11:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Duhovnost u poeziji Antuna Branka Šimića" tematski je okvir 53. Šimićevih susreta, koji će se održati od 30. travnja do 6. svibnja u Mostaru, Širokom Brijegu, Grudama i Drinovcima.

"Program je koncipiran na istim načelima kako je to bilo i dosadašnjih godina. Držali smo se osnovnog principa da se Šimićevi susreti održavaju na svim onim mjestima na kojima je A. B. Šimić živio, djelovao i radio", kazao je na konferenciji za novinare načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, predsjednik Organizacijskog odbora.

Istaknuo je kako je treću godinu za redom visoko pokroviteljstvo nad Šimićevim susretima preuzeo Hrvatski sabor, na čelu s predsjednikom te institucije Željkom Reinerom, dok je supokrovitelj hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Šimićevi susreti počet će u subotu, 30. travnja, predstavljanjem knjige "Bog u djelima hrvatskih pisaca", u Osnovnoj školi u Drinovcima, s početkom u 20 sati.

U utorak, 3. svibnja, u 16:30 sati bit će položeni vijenci na spomenik Antunu Branku Šimiću u Parku nobelovaca u Mostaru, a istoga dana na kampusu Sveučilišta u Mostaru u Rodoču, s početkom u 17 sati, bit će otvorena likova kolonija "Krešimir Ledić" na temu "Antun Branko Šimić i ekspresionizam Hercegovine".

Dan kasnije, u 20 sati u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu, bit će otvorena izložba slika u okviru obilježavanja 20. obljetnice likovne radionice iz Vinkovaca te predstavljena knjiga "Pjesma gladi - Život i djelo Ilije Glavote (1891. - 1916.)", autora Domagoja Tomasa i Kristine Malbašić.

Hrvatsko narodno kazalište Mostar izvest će predstavu "Brat magarac" 5. svibnja u kino dvorani u Grudama, a završna večer 53. Šimićevih susreta održat će se 6. svibnja u dvorani Osnovne škole Drinovci.

Na završnoj večeri bit će dodijeljena nagrada za najbolje mlade pjesnike, kao i književna nagrada Antun Branko Šimić, a planiran je i bogat kulturno-umjetnički program te predavanje akademika Josipa Bratulića o Antunu Branku Šimiću.

Kopirati
Drag cursor here to close