Mostarsko ljeto

Predstavljen 'Mostarski bez muke' - novih 250 liskaluka

Kultura / Flash | 19. 07. 2017. u 21:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naknadno 'ubačeni' program u okviru 'Mostarskog ljeta' bila je promocija knjige 'Mostarski bez muke – za sve uzraste' autora Džemala Raljevića. Ovo je njegova šesnaesta knjiga.

Do sada je napisao i objavio: 'Mostarski bez muke I, II, III – oriđinali, za početnike, napredne… ', 'Greta – Povratak u budućnost', 'Stari superstar', 'Burek forever – humoristički kuhar', 'Klonirani Bingo', 'Evergreen liskaluci', 'Mostar show – humoristička razglednica', 'Sa Gretom u Europu', 'Neka nama nas – Dnevnik umirovljenog penzionera', 'Naš Jola', 'Salon šipaka' i 'Kućna dostava'.

"Mislio sam da je prošla, petnaesta knjiga, finale moje priče o liskalucima, ali neke stvari su mi jednostavno same došle na pamet, krenulo je samo od sebe i evo rezultat je ova knjiga. James Bond je rekao 'nikad ne reci nikad' pa tako neću ni ja reći da je ovo moja posljednja knjiga", rekao je u svom obraćanju Raljević, te je dodao kako je čitav svijet pod stresom, a da ova knjiga djeluje antistresno. Zainteresirani u ovoj knjizi mogu pronaći novih 250 liskaluka.

Kao promotori ove knjige pojavili su se Amir Pašić, Hamica Ramić, Nada Dalipagić, Zlatan Buljko i Smail Vilić, dok je u glazbenom dijelu nastupio duo Evergreen.

"Pričamo o objektima, o prirodi, ali duh je ono što nas drži skupa i mislim da je najveći doprinos po pitanju mostarskog duha dao Džemal Raljević. Današnja zbirka dodatni je doprinos toj kulturi Mostara, Hercegovine, naše države i Balkana", kazao je Pašić, dodavši da je karakteristika ove šale bliskost duha i snalaženje u svemu sa osmijehom.

Dalipagić je kazala da je počašćena što priča o knjizi koja govori o neuništivom duhu Mostara i Mostaraca, sposobnosti da se šalimo na svoj i tuđi račun, što je najbolji način predstavljanja ovog grada i njegovih ljudi.

Džemal Raljević, novinar i publicist, rođen je u Mostaru 1939. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a Ekonomski fakultet u Zagrebu. Surađivao je i u brojim izdanjima Oslobođenja, Areni, Politici Expres, Privredniku, talijanskom Il Gazzetinu i drugim.

Kopirati
Drag cursor here to close