Krešić i KOvač

Predstava za starije od 16: Mostarsko Smeće pred mostarskom publikom

Kultura / Kazalište | 15. 09. 2017. u 08:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača iz Mostara i Mali teatar iz Mostara upustili su se u koprodukcijsku priču sa kazalištem u Močvari iz Zagreba te će, nakon uspješne premijere u Zagrebu, 3. listopada u 20 sati premijerno uprizoriti monodramu nagrađivanog autora Ive Krešića "Smeće", u režiji Marija Kovača, na sceni velike dvorane.

Redatelj Kovač kaže kako je ''Smeće'' crnohumorna drama koja progovara o onim tihim susjedima koji ne bi ni mrava zgazili, a onda iznenadno završe preko cijele stranice crne kronike dnevnih novina.

Krešić kaže kako je tekst nadahnut stvarnim događajem.

''Smeće je redovito završavalo ispred ulaza gdje živim, vjerujem da nisam jedini kome se to događa. I dan danas jednom tjedno zateknem kesu ili dvije ispred ulaza. Obično su žute kese, ali bude i bijelih. Ovim putem molim osobu koja to radi, ako čita ove retke, da prestane, jer to se ne radi ljudima'', naveo je Krešić s koji. Ostalo napisano u tekstu je puka mašta, što bi bilo kad bi bilo, igra i zabava.

Specifičnost predstave je da se uz glumca/autora pojavljuju i njegovi psi Flija i Koko u sporednim ulogama, a predstava se ne preporučuje mlađima od 16 godina.

Cijena ulaznice je 10 KM, a prodaja kreće od ponedjeljka, 18. rujna, na blagajni Kosače. Broj mjesta po predstavi je ograničen. Svoje mjesto možete rezervirati na broj 063 940 584.

Kopirati
Drag cursor here to close