Tomislavgrad

Pred Duvnjacima knjiga 'Nisam šutio', autora fra Marija Knezovića

Kultura / Flash | 21. 12. 2016. u 10:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad, u sklopu manifestacije "Božiću u susret", u utorak je u Tomislavgradu promovirana knjiga "Nisam šutio", autora fra Marija Knezovića.

Knjiga predstavlja zbirku kolumni objavljenih u "Našim ognjištima" u kojima autor otvoreno govorio o Crkvi, politici i društvenim događanjima.

Dugogodišnji ravnatelj katoličkog mjesečnika "Naša ognjišta" fra Gabrijel Mioč kazao je kako je u pet godina koliko fra Mario objavljuje svoje kolumne dobio brojne pohvala, ali i kritika, znanih i neznanih osoba na njegove tekstove.

Profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Sveučilišta Marko Tokić istaknuo je kako fra Mario u svojim kolumnama sažima i oblikuje društvenu stvarnost te otvoreno govori o društvenim pojavama.

''Autor otvoreno govor o tome s čim se na društvenoj sceni slaže, što osporava, što misli da bi trebalo činiti, a kroz svoje zanimljive komentare izriče i neke vječne istine'', dodao je Tokić.

U svom obraćanju autor kolumni fra Mario Knezović zahvalio je na potpori koju dobiva kroz svoj novinarski angažman, istaknuvši kako mu je zadovoljstvo pisati o stvarima o kojima drugi ne usude javno govoriti.

''Sudit će nas po onome što smo prešutjeli, a mogli smo reći u ime nezaštićenih, manjih, obespravljenih, naših branitelja, u ime mladih '', poručio je fra Mario.

Kopirati
Drag cursor here to close