Posušje: Petorica postulanata obukli franjevački habit
Stupili u novicijat
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 7:32
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Posušje: Petorica postulanata obukli franjevački habit
0

Misno slavlje i obred oblačenja predvodio je provincijal fra Miljenko Šteko, a suslavili su meštar postulanata fra Iko Skoko,.

U subotu, 15. srpnja 2017., u župi Bezgrješnog začeća BDM u Posušju, pod svetom Misom u 17 sati, petorica postulanata obukli su franjevački habit i stupili u novicijat Hercegovačke franjevačke provincije.

Njihova imena su: Vinko Baćak iz župe Sv. Mihovila Arkanđela – Tomislavgrad, Ante Begić iz župe Bezgrješnog začeća BDM – Posušje, Ante Mitar iz župe Bezgrješnog začeća BDM – Posušje, Željko Tomić iz župe Bezgrješnog začeća BDM – Posušje i Ante Vukoja iz župe Sv. Petra i Pavla – Kočerin.

Misno slavlje i obred oblačenja predvodio je provincijal fra Miljenko Šteko, a suslavili su meštar postulanata fra Iko Skoko, meštar novaka fra Stanko Mabić, odgojitelj iz Visokog fra Josip Ikić, mjesni župnik fra Mladen Vukšić te još četrdesetak misnika, navela je Župa Kočerin.

Liturgijskim obredima ravnao je fra Ivan Penavić. Misno slavlje svojim skladnim pjevanjem uzveličali su bogoslovi. Nakon svete Mise, druženje je nastavljenjo u prostoru nove crkve.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.