Mostar

Položeno cvijeće na grob Erne Danon Cipra

Kultura / Flash | 24. 03. 2017. u 16:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Grada Montegrotta predvođeno gradonačelnikom Riccardom Mortandellom, koje boravi u trodnevnom posjetu Mostaru i BiH obišlo je danas na rimokatoličkom groblju Masline i položilo cvijeće na posljednje počivalište nedavno preminule predsjednice Židovske zajednice Mostar Erne Danon Cipra.

Gradonačelnik Mortandelo i počasni građanin Mostara Silvio Nardo, podsjetili su na njenu veliku ulogu i doprinos na projektu „Upoznaj svoje susjede“, a koji zajedno s njom započeli i pripadnici katoličke i pravoslavne crkve u Mostaru te Islamske zajednice uz potporu Gradske uprave Mostara.

Cilj tog projekta je upoznavati druge nacionalnosti, religije, kulturu i način života, nadvladavajući predrasude putem izravnog upoznavanja i odnosa, putem zajedničkih iskustava i prijateljstva.

Podsjetili si kako će upravo kroz taj projekt, zahvaljujući i Erni koja je upoznavala mlade s važnošću dijaloga i odgovornošću svakog čovjeka za ovaj svijet, mladi Mostara i Montegrotta kroz razmjenu imati iznova prigodu i mogućnost upoznati različite stvarnosti posjećujući crkve, sinagoge, džamije, ali i povijesna i kulturna središta; upoznati se s političkim i administrativnim životom, posjećujući najznačajnija mjesta rada i društvenog života koji karakteriziraju grad.

Kroz svoj angažman u tom projektu i tzv. Mostarskom religijskom krugu, zajedno sa svojim kolegama Erna Danon Cipra, je promovirala sve ono što trebamo činiti kako bi se živjelo u harmoničnim odnosima, njegovali svoja kulturu, vjeru, jezik i običaje ali da uvažavamo drugog i drugačijeg, jer nas to ne može osiromašiti već samo obogatiti, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close