NP Mostar

Poklanjamo ulaznice za predstavu “Đaurko moja”

Kultura / Flash | 19. 01. 2017. u 11:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 20. siječnja u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je poetska drama“Đaurko moja” Selme Dizdar – Cerović u režiji Kaće Dorić.

Osnov za tekst “Đaurko moja” bili su podaci iz života (biografija) Osmana Đikića (1879. –1912.), pjesnika koji je poeziju živio doslovno, predavao joj se doslovno i sa žarom kao i drugim djelatnostima kojima se bavio, kao i ljubavi. Glumci Vedran Vilogorac (Osman Đikić), Ajla Hamzić (Zorka Đikić), Amela Kreso (Ljubica T.) i Šerif Aljić (Omer-beg Sulejmanpašić) sa scene prenose jednu ljudsku, dirljivu, ljubavnu priču, u kojoj se čuje i pjev bulbula (slavuja) i atmosfera Mostara. Ovo je drama o Ljubavi koja prevazilazi svaku prepreku, prepoznavajući je tek kao stepenicu ja jačoj i iskrenijoj bliskosti.

Iz njegovih stihova i danas isijavaju ljubav i iskrenost, misli o slobodi i životu, koje su putokaz svima nama kao vodič u prepoznavanju istinskih vrijednosti kao što su ljubav, sloboda i život u punom smislu riječi.

Predstava se igra na kamernoj teatarskoj sceni u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar. Cijena ulaznice za predstavu “Đaurko moja” je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenik 3,50 KM.

* Portal Bljesak.info poklanja vam dva puta po dvije ulaznice za ovu predstavu - Svoje podatke pošaljite na redakcijski mail [email protected]. Sretno :)

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close