Pogledajte kako će izgledati zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru
Projekt od 18 milijuna
OBJAVA: Četvrtak, 7. rujna 2017. 16:15
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
HNK RenderHNK RenderHNK RenderHNK RenderHNK RenderHNK RenderHNK Render
3
HNK Render
HNK Render
HNK Render
HNK Render
HNK Render
HNK Render
HNK Render

Neslužbeno smo doznali da je za dovršenje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru potrebno 18 milijuna maraka

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru godinama na svojoj Maloj sceni niže velike uspjehe, a nova ''velika'' zgrada već godinama se željno iščekuje, a mi vam donosimo kako će izgledati nova zgrada Hrvatskog narodnog kazališta.

Inače, ranije smo pisali neslužbena saznanja kako je gotova Projektna dokumentacija za izgradnju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, a neslužbeno smo doznali da je za dovršenje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru potrebno 18 milijuna maraka.

''Projektant je konzorcij tvrtki predvođen Građevinskim istraživačkim centrom iz Mostara (u konzorciju su još i Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i ECOPLAN Mostar).

Posebno ističemo kako je projektna dokumentacija gotova u smislu funkcionalnog dijela dok je vanjski izgled zgrade (fasada) još uvijek u procesu dogovaranja i projektiranja'', rekao je ranije za Bljesak.info Josip Blažević pomoćnik ravnatelja HNK Mostar za projekte, marketing i odnose s javnošću.

"Glavni je projekt skoro pa zgotovljen i na temeljima Male scene niknut će nova kazališna zgrada, a koja bi sutra mogla udomiti i Simfonijski orkestar Mostar, Dramsku akademiju, HAZU BiH i Maticu hrvatsku Mostar", rekao je u lipnju 2016. godine gostujući na TV-u ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, dodavši kako sanja trenutak kada će HNK Mostar, osim dramskoga, imati i operni i baletni ansambl, te se brojem zaposlenih i godišnjim proračunom barem primaći drugim dvjema krovnim nacionalnim kazališnim kućama u BiH.

Vukoja je u listopadu 2016. godine, prigodom posjeta delegacije Vlade Republike Hrvatske Mostaru, predstavio premijeru Plenkoviću revidirani projekt prema kojem će HNK Mostar imati veliku dvoranu s oko 500 sjedala.

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Dado NMM
1. Dado NMM
prije 15 dan.
koliko sam upznat ovo je sve protuzakonito, jer hnk nema ni zemljišnu ni bilo kakvu dozvolu za građenje istog. na silu otet posjed od TP Merkur, poslijeratno stanje "može svašta", rođo Knezovići i banda tadašnji gradonačelnici   8|
+133
-64
5
-
Chrome
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.