Mostar

Pogledajte odličnu komediju “Šta ćemo sad?”

Kultura / Flash | 15. 02. 2017. u 11:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Šta ćemo sad?” – Izaberite odličnu predstavu u NPM-u, komediju na koju vas i Đuro poziva
U petak, 17. 2. u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar bit će izvedena hit komedija “Šta ćemo sad?” po tekstu Branka Đurića Đure i u režiji Ahmeda Imamovića.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Ovo je komedija s koje ntiko nije izišao razočaran, pogledajte je i uvjerite se zašto je to tako. Na predstavu na svom Facebook profilu poziva i autor teksta Branko Đurić Đuro, uz komentar “Hajmo Mostarci! K'o nije gledo?!”.

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

Cijena ulaznice je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom. Predstava “Šta ćemo sad?” je osvojila Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”. U Kostreni u Hrvatskoj je gostovala u sklopu programa kulturne manifestacije “Jesen u Kostreni”, izvedena je uz ogroman interes publike, rasprodana nekoliko dana prije izvedbe.

Ulaznice (2X2)  u nagradnoj igri kojeg su organizirali portal Bljesak.info i Narodno pozorište su osvojile Jelena Kuzman Katica i Vesna Kojić.
Kopirati
Drag cursor here to close