Konak

Počele predfestivalske aktivnosti mostarskog Street Arts Festivala

Kultura / Flash | 09. 05. 2017. u 06:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MOSTAR, 9. svibnja (FENA) - U sklopu šestog po redu Street Arts Festival Mostar, od danas pa do 10. svibnja održavat će se predfestivalska aktivnost "Art Park Konak" čiji su glavni akteri učenici međunarodne škole iz Hong Konga i učenici Građevinske škole na Konaku.

Oslikavanjem murala u predjelu parka u vodstvu mladog street art umjetnika Harisa Manjge te bojanjem klupa i sadnjom cvijeća, zajedno će oplemenit prostor i pripremiti festivalski program.

Ovu aktivnost Festival realizira uz podršku Građevinske škole, LDA Mostar, Rustic Pathways i Udruženja Fora.

"Mladi Mostara prepoznali su potencijal ovog dosta zapuštenog prostor te ga predložili za revitalizaciju u okrilju festivala. Uz tim entuzijasta, suradnika i partnera energično smo počeli prostor u predjelu škole (nekadašnja vojarna), transformirati u buduću umjetničku oazu", kazala je Marina Đapić koja od 2012. godine predvodi Street Arts Festival.

Street Arts Festival ove će godine ugostiti brojne interesantne umjetnika iz BiH, regije i inozemstva, koji će oslikavati murale na brojnim lokacijama u Mostaru, a Konak će postati utočište izložbi i kreativnih druženja za sve generacije.

"Proces je počeo, a očekuje nas još mnogo iznenađenja, boje i kreativne energije koja će se raširiti Mostarom", poručuju organizatori.

Inače, Festival se realizira uz Vijeće mladih Grada Mostara, United World College Mostar uz podršku OKC Abrašević, JU Građevinska škola ,Udruženje Fora.

Kopirati
Drag cursor here to close