MFK

Petodnevni festival knjige u Splitu

Kultura / Flash | 20. 04. 2017. u 12:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mediteranski festival knjige ili skraćeno mfk, cjeloviti je festival knjige koji će, od 3. do 7. svibnja u velikoj dvorani Gripe u Splitu, na jednom mjestu združiti izdavače knjiga, autore i - sve ljubitelje pisane riječi.

Ulaz je slobodan, a posjetitelje tijekom 5 dana trajanja Festivala očekuje vrlo raznolik program koji će se održavati na čak 3 pozornice. Program je podijeljen na dnevni i večernji dio, a prati nekoliko programskih linija kao što su primjerice 'Mediteranski brevijar' ili 'Mudri libri'.

Dječji program pod nazivom 'Kolibrić' bit će realiziran u suradnji s lokalnom zajednicom pa će tako, između ostalog, biti izveden igrokaz Nikoline Jurišić "Kikica i Donko" u suradnji s učenicima o.š. Lučac iz Splita, dok će ljubitelji stripa uživati u Gaturrovoj radionici crtanja stripa koja će se organizirati svaki dan od 11:30 do 13 sati (prijave na [email protected]). 

Slobodan ŠNAJDER, Jurica PAVIČIĆ, Matko SRŠEN, Ivo ŽANIĆ samo su neka od imena autora koji će sudjelovati na Mediteranskom festivalu knjige, na kojem će se predstaviti i Andrej Nikolaidis (Mađarska rečenica) u sklopu međunarodnog programa Med i teran.

Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama.

Izbora neće manjkati s obzirom da će na Festivalu sudjelovati više od 60 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno preko 10.000 novih naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close