Ruke prijateljstva

Pedeset srednjoškolaca na Susretima prijateljstva u Mostaru

Kultura / Flash | 29. 04. 2017. u 06:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom Mostarskog muftijstva u petak su, u okviru glavne godišnje vjersko-kulturne manifestacije “Dani mevluda i zikra”, počeli trodnevni susreti mladih pod nazivom „Ruke prijateljstva.

Susreti se organiziraju u Karađoz-begovoj medresi, u suradnji s Info-servisom za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Pedeset srednjoškolaca sa područja Muftijstva, iz Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine, Duvna i Livna, osim sudjelovanja u specijaliziranim radionicama iz domena vjersko-odgojnog i edukativnog djelovanja Islamske zajednice, imat će priliku upoznati se s najvrjednijim kulturno povijesnim nasljeđem u Mostaru, Stocu i Konjicu.

Govoreći o detaljima susreta rukovoditelj Info-servisa za mlade Arnel ef. Demirović kazao je da će prigodne sate na Starom gradu u Blagaju održati profesori Fakulteta humanističkih nauka doc. dr. Faruk Taslidža i doc. dr. Almir Marić, dok će radionicama o timskom radu, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji i ambicioznosti rukovoditi Valdet Peštalić trener-konzultant u oblasti organizacijskog i institucionalnog menadžmenta.

Mladima će Stolac, u njegovom aktualnom ambijentu, predstaviti glavni imam Medžlisa IZ-e Stolac Mersed ef. Šabanović.

''Ovakvi susreti su odlična prilika da se mladi druže, razmijene iskustva na projektima koje mogu dalje razvijati, a nadam se da će stvoriti i neraskidiva prijateljstva'', kazao je Demirović.

Susrete je u ime mostarskog muftije Salem ef. Dedovića otvorio savjetnik za vjerska pitanja Ilham ef. Puce istaknuvši kako u Muftijstvu ove susrete smatraju vrlo značajnim jer su posvećeni mladima.

''Mi vas smatramo našom budućnosti i nadam se da ćemo tijekom ovih susreta čuti vaša razmišljanja, vaše sugestije i vaše stavove o programima koje organizira Islamska zajednica kako bismo lakše pronašli rješenja za ukupan misijski rad i za opće dobro. Svjesni smo uloge koju imamo prema svim generacijama naših džematlija ali ipak nastojimo da pokažemo najviše senzibiliteta prema mladima'', rekao je ef. Puce.

Kopirati
Drag cursor here to close