Poruka

Papa Franjo poručio: Gradite mostove, a ne zidove

Kultura / Flash | 08. 02. 2017. u 17:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo izjavio je u srijedu da društva ne bi trebala stvarati "zidove nego mostove" kako bi ohrabrila dobre odnose među ljudima, dodajući da je pogrešno biti zloban i reći: "Platit ćete za to".

Američki predsjednik Donald Trump obećao je izgraditi zid na granici s Meksikom i kazao je da će Meksikanci platiti za to. Argentinski papa nije pomenuo Trumpa niti taj konkretni zid u svojim komentarima.

Obraćajući na redovnoj tjednoj audijenciji, Franjo je govorio o kršćanima koji pozivaju "ne da gradimo zidove nego mostove, ne da na zlo odgovorimo zlom, nego da zlo prevaziđemo dobrim"

On je potom improvizirao i dodao: "Kršćanin nikada ne bi mogao reći "učinit ću da platiš za to". Nikada! To nije kršćanska gesta. Uvreda se prevazilazi oprostom, životom u miru sa svima".

Prošle je godine, odgovarajući na pitanje o stavovima ondašnjeg predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa prema imigraciji i namjeri gradnje zida s Meksikom, Franjo izjavio da čovjek s tim stavovima "nije kršćanin".

Kazao je u interevjuu prošlog mjeseca da neće formirati mišljenje o Trumpu dok ne bude imao prilike da vidi kako će se konkretne političke inicijative novog američkog predsjednika provesti u praksi.

Kada je Trump preuzeo dužnost 20. siječnja, Franjo mu je poslao poruku u kome traži od njega de bude rukovođen moralnim vrijednostima, rekavši da on mora voditi računa o sirotinji i o odbačenima tijekom svog predsjedničkog mandata, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close