Papa Franjo će u Fatimi svetima proglasiti dvoje djece
Posebno hodočašće
OBJAVA: Petak, 12. svibnja 2017. 13:48
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Papa franjo ruka maše
0

Prošlo je 100 godina otkako su ovo dvoje i još jedno dijete kazali da su vidjeli Djevicu Mariju dok su čuvali ovce

Papa Franjo kreće na hodočašće u Fatimu, svetište u središnjem Portugalu gdje planira dvoje djece proglasiti svecima, javlja BBC.

Prošlo je 100 godina otkako su ovo dvoje i još jedno dijete kazali da su vidjeli Djevicu Mariju dok su čuvali ovce. Treće dijete bi također uskoro trebalo biti proglašeno svecem.

Ovom prilikom očekuje se više od milijun hodočasnika.

Rimokatolička crkva pridaje veliku važnost njihovim vizijama, jer se vjeruje da je u njima Djevica Marija otkrila tri tajne kako bi pomogla čovječanstvu.

Prva vizija, kako Crkva navodi, dogodila se 13. svibnja 1917. godine.

Jacinta i Francisco Marto, koji će u subotu biti proglašeni svecima, umrli su u pandemiji europske gripe u razdoblju od 1918. do 1919. godine.

Tzv. "tri tajne Fatime" zapisalo je treće dijete, njihova rodica Lucia dos Santon, koja je umrla 2005. godine u 97. godini života. Proces njezine beatifikacije započeo je 2008. godine.

Prva vizija opisuje Pakao, druga se tumači kao predviđanje kraja Prvog i početka Drugog svjetskog rata, dok u trećoj, objavljenoj tek 2000. godine, anđeo traži "pokajanje", a Papu i drugo svećenstvo, dok se penju na planinu, ubijaju vojnici.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.