Balet

Palčica posjetila Mostar

Kultura / Flash | 18. 04. 2017. u 18:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Mostarsko proljeće' ugostilo je još jedan u nizu vrlo dobrih programa, a ovoga puta riječ je o baletskoj izvedbi 'Palčice'. Ovu izvedbu u Kosači je upriličilo Narodno pozorište Sarajevo.

Uloge su glumili Nataša Gaponko (Palčica), Ekaterina Vereščagina (lastavica), Chiara Licata (gospođa Žaba), Evgeny Gaponko (Žabac, njen sin), Jovana Mioosavljević (gospođa Mišica), Mihail Mateescu (gospodin Krtica), Boris Vidaković (gundelj), Tamara Ljubičić (leptir), Goran Staniškovski (princ, duh cvijeća), Dajana Zilić (mama), Nadža Pušilo (vještica), dok je pripovjedač bio Riad Ljutović.

Nije bila veća od palca, te stoga dobi ime Palčica. Spavala je u orahovoj ljusci, ružina latica služila joj je kao pokrivač. Plesala je po cijeli dan. Gospođa Žaba kada je spazila, poželjela je da Palčica bude žena njenom sinu Žapcu i tako je ukrala, navodi se između ostaloga u opisu predstave.

Ono što sljedeće očekuje publiku u okviru programa 'Mostarskog proljeća' je predstavljanje pjesničkog opusa akademika Zijada Durakovića (20.4. od 12 sati) u Kosači.

Istoga dana od 19:30 sati u Kosači bit će upriličeno otvaranje izložbe Matka Vekića pod nazivom 'ORIJENTAlizaCIJA'. Izložba će biti upriličena u organizaciji Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb i Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Kopirati
Drag cursor here to close