Fojnica

Otvoreno Hrvatsko proljeće središnje Bosne

Kultura / Flash | 25. 03. 2017. u 11:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Otvorenjem izložbe radova Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici, u petak je započelo četvrto izdanje manifestacije Hrvatsko proljeće središnje Bosne.

Izloženo je ukupno 34 slike i skulpture od 22 autora, članova Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH, priopćila je Mladež HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, organizatori Hrvatskog proljeća središnje Bosne.

"Dio izloženih radova, rađenih u različitim tehnikama, uistinu je reprezentativan što ovu izložbu podiže na zavidnu razinu", kazala je povjesničarka umjetnosti Ana Filipović.

Izložbu, a ujedno i manifestaciju Hrvatsko proljeće središnje Bosne otvorio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna i ministar u Vladi ŽSB Nikola Grubešić.

On je pozvao sve ljude, bez obzira na naciju, da posjete neki od 17 događaja koji će u sklopu manifestacije biti organizirani u 15 općina središnje Bosne.

"Izuzetno mi je drago vidjeti kako je ova manifestacija prerasla u vrhunski kulturni događaj koji se proširio i izvan prostora Županije, i ne sumnjam da će rasti i napredovati i dalje. Sve čestitke našoj mladeži", kazao je Grubešić.

I ove godine, kroz kulturu, izložbe, promocije knjiga, premijere filmova i koncerte, Hrvatsko proljeće središnje Bosne doprinijet će boljem međusobnom upoznavanje i zbližavanju Hrvata, što su primarni ciljevi manifestacije, poručeno je sa sinoćnjeg otvorenja.

Proljeće se nastavlja u nedjelju, 26. ožujka, u Bugojnu, gdje će se održati promocija knjige "Ljudi i vrijeme", autora Zvonimira Čilića.

Kopirati
Drag cursor here to close