Ramski susreti

Otvorena izložba slika Mateja Škarice 'Krajolici Rame i Neretve' u Zagrebu

Kultura / Umjetnost | 18. 09. 2017. u 13:15 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu ovogodišnjih Ramskih susreta u Zagrebu održanih u nedjelju godine u Sesvetskoj Sopnici, u kapeli sv. Ante samostansko-župne crkve B. D. Marije Anđeoske otvorena je izložba umjetničkih slika Mateja Škarice pod nazivom 'Krajolici Rame i Neretve'.

Na izložbi su prikazani pejzaži iz Rame i Hercegovine (neretvansko područje) rađeni tehnikom ulja na platnu. Posjetitelji su imali prigodu vidjeti nove radove autora kao i neke koji su već bili na izložbama, poput slike 'Kanjon Neretve' prikazanoj u Mostaru i na međunarodnoj izložbi u Zadru te slike 'Pogled na Samostan Šćit', 'Stari Ramljak' i druge. Prikazane su ujedno i slike 'Pogled na Počitelj', 'Buna - pritoka Neretve', 'Gračac na Rami', 'Zalazak pred oluju' i druge.

Prije početka izložbe okupljenima su se ispred samostana sv. Ilije u Sopnici te Ramskog samostana na Šćitu obratili fra Stipo Karajica i gvardijan fra Andrija Jozić. Obojica su izrazili radost i zadovoljstvo jednom ovakvim likovnim događajem na kojoj se mogu vidjeti prelijepi prikazi naših krajolika dočarani u živim bojama. Zatim se okupljenima obratio i slikar Škarica zahvalivši na ukazanoj gostoljubivosti franjevaca kao i iskrenom zanimanju posjetitelja za izložene radove.

Glazbenu pratnju spomenutoj izložbi dala i etno-skupina 'Čuvarice' iz Rame izvevši dvije prigodne skladbe s etno motivima iz Rame.

Izložbu su podržali Župa Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, franjevački Samostan Rama-Šćiti Ramska zajednica Zagreb, a bit će biti otvorena do 24. rujna 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close