velika izložba za grad

Otvorena izložba Jesenji likovni salon

Kultura / Flash | 27. 10. 2015. u 20:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić otvorio je večeras u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače godišnju izložbu "Jesenji likovni salon" Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH.

"Želim kazati kako mi je iznimno zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u ime građana Mostara, u ime uposlenika Gradske uprave, zadovoljstvo je tim veće sto vidim da večeras ovdje ima jako puno umjetnika i što mogu pozdraviti uistinu jednu veliku izložbu", kazao je Bešlić, istaknuvši kako će Grad Mostar i dalje podržavati sve ono što radi Društvo hrvatskih likovnih umjetnika FBiH.

"U sklopu Sveučilišta u Mostaru imamo i Likovnu akademiju i time imamo dosta veće mogućnosti da se mladi ljudi školuju i pokažu svoj talent i raskoš. Vjerujem da Mostar svojom ljepotom plijeni mnoge različite umjetnike koji prolaze kroz Mostar i dolaze u Mostar, da on na njih ostavlja jedan inspirativni trag i da će oni u daljnjem radu iskoristiti raskoš boja koja se može vidjeti u Mostaru, te da će ih ona ponukati da stvore svoje remek djelo", kazao je Bešlić.

Nazočnima se večeras obratio i predsjednik Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH Darijo Pehar, koji je istaknuo kako posjetitelji izložbe mogu pogledati 52 djela članova udruženja te kako na izložbi uz vetarane i stasale umjetnike izlaže i veliki broj mladih umjetnika.

Dodao je kako je stručni žiri od članova umjetničkog savjeta za nagrađeni rad odabrao djelo mostarskog kipara Dalibora Nikolića "Artwear", uzimajući u obzir tehničku izvrsnost izvedbe i ideje koja problematizira umjetnikovu ulogu u današnjem svijetu.

Govoreći o samoj izložbi jedan od izlagača, slikar Marin Topić je kazao kako Društvo hrvatskih likovnih umjetnika FBiH svake godine organizira izložbu na dan smrti kraljice Katarine Kosača.

"Svake godine na ovaj dan se skupimo, damo svoja najbolja djela i napravimo jednu prekrasnu izložbu, napravimo jednu finu urbanu atmosferu koja podsjeća na nekadašnji Mostar, kada su se umjetnici natjecali tko će skladati bolje pjesme i naslikati bolje slike", kazao je Topić.

Kopirati
Drag cursor here to close