Mostar

Otvorena izložba akademske slikarice Ivane Ćavar

Kultura / Flash | 16. 02. 2017. u 19:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba širokobriješke akademske slikarice Ivane Ćavar pod nazivom "Unutarnji krajolik" svečano je otvorena u četvrtak u mostarskoj Galeriji "Aluminij".

Izložbu, koju čini tridesetak ulja na platnu nastalih u ljeto 2014. godine, organizirali su Galerija "Aluminij", Filozofski fakultet te Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Autorica je kazala kako se na platnima mogu vidjeti njena unutarnja traženja kroz temu krajolika.

''Na tim su slikama moja traženja unutar vlastitoga unutarnjeg krajolika, slikanog intimistički, obojenom plohom, koja je, bogatstvom svoje slojevitosti, raspoređena unutar suptilno postavljenoga crteža. U tim traženjima i pokušajima, događa se određeni sklad, novi ustroj titrajućih ploha i čvrstih poteza kistom'', kazala je Ivana Ćavar.

Istaknula je kako svojim svakodnevnim slikarstvom nastoji doprijeti do onog duhovnog, transcendentalnog, koje izlazi njenim likovnim govorom.

Direktor Galerije "Aluminij" Darko Juka kazao je kako Ivana Ćavar po prvi put samostalno ima priliku pokazati Mostarcima svoje radove te dodao kako će 2017. godina biti u znaku promocije domaćih autora.

Izložba će ostati otvorena naredna dva tjedna.

Ivana Ćavar rođena je 1973. u Širokomu Brijegu. Slikarstvo je 1999. diplomirala na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Vasilija Josipa Jordana, a 2005. diplomirala i na poslijediplomskomu studiju slikarstva "Ars sacra" na ALU Sveučilišta u Mostaru.

Izlagala je dosad na dvadeset i jednoj samostalnoj te na više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i u inozemstvu. Sudjelovala je i u radu 24 umjetničke kolonije.

Kopirati
Drag cursor here to close