''Oj kamenu rodni moj''

Održana deveta Večer hrvatskog folklora u Neumu

Kultura / Flash | 20. 08. 2016. u 22:47 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana općine Neum u subotu je na plaži hotela ''Zenit'' održana je 9.-a Večer hrvatskog folklora ''Oj kamenu rodni moj'' gdje je sudjelovalo sedam kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske, te Mađarske.

Kulturno-umjetnička društva su polaskom od hotela ''Sunce'' mimohodom duž neumske rive sve do pozornice na plaži ''Zenit'' svojim napjevima plijenili pozornost prolaznika.

Sve prisutne pozdravio je i pokrovitelj manifestacije, načelnik Općine dr. Živko Matuško zahvaljujući na dobrom odazivu kako izvođača tako i posjetitelja.

Plesove i napjeve mjesta iz kojega dolaze predstavila su kulturno-umjetnička društva ''Dalmacija'' Dugi rat, ''Otočac'' Otočac, ''Rudine'' Livno,''Tanac'' Pečuh (Mađarska), Folklorni ansambl ''Lisinski'' Vinkovci, Ženska vokalna skupina ''Ive'' Ivanić-Grad, Stolačke mažoretkinje, te domaćini i organizatori HKUD ''Lindžo'' iz Neuma.

Posjetitelje je posebno dojmio nastup hrvatskog glumca i komičara Ivana Delaša, a voditelj programa bio je voditelj serijala HRT-a ''Lijepom našom'' Branko Uvodić.

Za sve sudionike i goste Večeri hrvatskog folklora u hotelu ''Zenit'' upriličena je zajednička večera, gdje su društva nastavila sa svirkom i pjesmom, a druženje je potrajalo do dugo u noć.

Večer hrvatskog folklora je uvertira za glazbeni festival ''Etnofest Neum 2016.'' koji će okupiti kremu hrvatske glazbene scene. Dvadesetprvo izdanje ''Etnofesta'' bit će upriličeno u nedjelju, 21. kolovoza, s početkom u 20.30h.

Kopirati
Drag cursor here to close