Koristan sadržaj

Održan prvi ljetni dječji kamp u Bosanskom Grahovu

Kultura / Vjera | 21. 07. 2017. u 14:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župi Bos. Grahovo održan je od 16. do 20. srpnja prvi ljetni dječji kamp na kojem se okupilo 20-ak djece uzrasta osnovne škole iz župa Bos. Grahovo, Drvar, Mrkonjić Grad i Sanski Most.

Kamp je bio duhovnog, edukativnog i sportsko-rekreacijskog karaktera, vođen od animatora, a upriličen je na otvorenom u dvorištu župne crkve sv. Ilije proroka u selu Obljaj.

Djeca su tijekom četiri dana kampa spavala u šatorima, a svaki dan je bio obilježen zajedničkim druženjem kroz molitvu, duhovne nagovore, kvizove, kreativne radionice i igre.

Zahvaljujući Šumariji Grahovo djeca su imala prilikuna ekološkom izletu posjetiti Šatorsko jezero na 1500 m n/v i Bulino vrelo pod stručnim vodstvom upravitelja Šumarije Ivice Grgića.

Župa Bos. Grahovo tako se pridružila brojnim župama, redovničkim zajednicama i udrugama mladih koje diljem BiH i Hrvatske tijekom ljetnih mjeseci organitiraju ovakve kampove, nudeći djeci i mladima koristan sadržaj, otimajući ih od „paraznine“ ljetnih praznika.

Kamp u Grahovu upriličen je po uzoru na dječji kamp koji se godinama organizirao u banjolučkoj župi Budžak za djecu iz župa banjolučkog područja, pa je od župe Budžak i posuđena sva materijalna logistika potrebna za podizanje kampa.

Kopirati
Drag cursor here to close