Trinaesto hodočašće

Održan molitveni dan za Domovinu i hodočašće na Bobovac

Kultura / Flash | 22. 10. 2016. u 14:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je održan petnaesti molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i trinaesto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga.

Misno slavlje na kraljevskom gradu Bobovcu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed govorio je mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u Bosni i Hercegovini, javila je Katolička tiskovna agencija.

"Danas, kad smo okupljeni u molitvi za domovinu, najveće naše djelo milosrđa koje uopće možemo izvršiti za nju, zove se odgovornost: za svakoga čovjeka, za napredak, za savjesno vršenje službe koju obnašamo, za dostojanstvo, za prava i dužnosti, za izgradnju društvene sloge, međusobnoga razumijevanja i uvažavanja", kazao je u svojoj propovjedi mons. Vukšić.

Dodao je kako je zadatak svakog katolika i kršćana da svojim životom, svojim primjerom, oponaša i predstavlja Isusa u svijetu.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. godine, s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

U pozivu upućenom 2002. godine, kardinal Puljić pozvao je sve svećenike, redovnike, redovnice i ostale vjernike da dođu na Bobovac te mole za domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close