Promocija u Širokom

Novi roman Mire Gavrana "Nekoliko ptica i jedno nebo"

Kultura / Flash | 20. 11. 2016. u 19:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi roman Mire Gavrana, "Nekoliko ptica i jedno nebo", nadahnut događajima iz vremena velike gladi u Hercegovini tijekom Prvoga svjetskog rata, bit će predstavljen 1. prosinca 2016. (četvrtak) u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu s početkom u 19,30 sati.

O romanu će pored autora govoriti fra Ante Marić, a dijelove romana interpretirat će dramaturg Dragan Komadina.

"Sretan sam što se tim romanom povezuje Hercegovina i Slavonija i što sam fra Didaka Buntića prikazao ne samo kao povijesni, nego i kao književni lik", rekao je Miro Gavran.

Objasnio je kako je, kada je počeo više čitati o fra Buntiću vidio kako je on naš Schindler i da ima nešto kao Mojsije iz biblijskih vremena.

Fra Didak Buntić! Simbol Širokog Brijega! Simbol Hercegovine! Otac i majka Hercegovine - kako su ga zvali! Ovaj roman je prilika da probudimo Široki i Hercegovinu da se sjeti Didaka - spasitelja sirotinje! A time da se u svima nama probude one vrednote i snage koje je živio i u sebi nosio Didak!
Miro Gavran godinama drži titulu najprevođenijeg suvremenog hrvatskog pisca - djela su mu prevedena na 38 jezika, a knjige su mu imale više od 150 izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, Riječ je o Gavranfestu koji se od 2003. održava u Slovačkoj, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close