Knjiga.ba.

Novi naslovi u online knjižari Knjiga.ba

Kultura / Knjige | 24. 08. 2017. u 12:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća online knjižara u Bosni i Hercegovini Knjiga.ba pripremila je nekoliko novih naslova za sve ljubitelje knjige. Radi se o knjigama "Ripleys Vjerovali ili ne! - Šokantna stvarnost" grupe autora, zatim "Trag jednog prolaznika" autora Osmana Kalića te "Afganistan - Lijepa zemlja očaja" Nedžada Omazića.

"Ripleys Vjerovali ili ne! - Šokantna stvarnost" grupe autora je knjiga s kojom se ne može pogriješiti, kažu iz online knjižare. Naime, svjetski autoritet za čudne stvari donosi zbirku nevjerojatnih, grotesknih i bizarnih priča.

''Spremite se za šokantnu stvarnost, upoznajte najčudnije ljude i stvorenja na svijetu. 3D naslovnica s okom koje trepće čini ovu knjigu jednom od najprivlačnijih na policama u knjižari'', rečeno je u priopćenju Leftora.

"Trag jednog prolaznika" autora Osmana Kalića govori o momčuljku Enesu koji u pola puberteta počinje pisati omladinski ljubavni roman u kojem opisuje svoju ljubav prema lijepoj komšinici Emini. Prva ljubav mu ne uspijeva. Zatim upoznaje Nježnu, svoju drugu ljubav, ali njihovo zabavljanje sprečavaju njeni roditelji.

Igrom slučaja ili sudbine, Enes upoznaje Diku, svoju treću ljubav koju u rekordno kratkom vremenu zaručuje i ženi. Kada su dobili djecu i skućili se, Dika obolijeva. Ova situacija potresa njihovu životnu idilu i sve postaje drugačije.

Knjiga Nedžada Omazića "Afganistan - Lijepa zemlja očaja", koja je prevedena i na engleski, donosi 50 priča. U prvih nekoliko priča pisac govori o svom dolasku u borbenu bazu Salerno. U njima opisuje život u bazi, ljude koje sreće i koji su, svaki iz svojih razloga, došli u taj dio Afganistana, mjesto na kraju svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close