Dvobroj

Novi broj časopisa Osvit

Kultura / Flash | 23. 05. 2017. u 12:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz tiska je izašao dvobroj časopisa Osvit, 89-90/2017., godište XXIII.

Uz uvodnu riječ glavnog urednika novi broj Časopisa na 289 stranica obuhvaća sljedeće odjeljke: poezija, novi pjesnici, proza, dječja književnost, natječaj – ostati i biti ovdje, aforizmi, prijevodi, promišljanja, ogledi i kritike, književnoznanstveno područje, studija, reagiranja (hrvatski jezik), inmemoriam i dokumenti.

U ovom dvobroju Osvita svoje radove predstavilo je 65 autora. Ovoga puta je samo pjesničkih radova bilo za cijeli broj i više; preko 300 stranica.

''Zbog toga smo odlučili neke autore staviti na kušnju, strpljivo čekanje, a to su oni autori koji su poslali desetak radova različitih književnih žanrova za jedan broj ili oni čije radove objavljujemo iz broja u broj. Budimo ponosni što u našem društvu ) ima proslavljenih književnih imena i što nam mladi vjeruju i svoje prve radove hrabro šalju na našu adresu; jer ovo je časopis svih onih koji njeguju lijepu književnu riječ i uspijevaju je odnjegovati na ponos čovjeka'', navedeno je iz DHK HB. 

Časopis Osvit 89-90/2017. kao i ostali brojevi dostupni su u uredu kao i Otvorenoj knjižnici DHK HB u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close