Molitveni program

Nastavljen program 'VII. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca'

Kultura / Flash | 06. 02. 2017. u 22:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu večeras je nastavljen molitveni program "VII. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca".

Don Tonči Matulić, koji je predvodio misu, uz koncelebraciju fratara iz širokobriješkog samostana, kazao je kako je ljudski život najdragocjeniji Božji dar te se upitao koji to razlog može opravdati ubijanje nevinih ljudi i tko je kome dao pravo da ubije 12 fratara na Širokom Brijegu, prenosi Fena.

"Bog koji je dao život, nikoga nije ovlastio da nevinome oduzme život. To je mogla učiniti samo zločinačka ideologija", naglasio je.

Tijekom programa dodijeljene su i nagrade za najbolje radove pristigle na nagradni natječaj o pobijenim franjevcima, za uzrast odrasli. Prvu nagradu osvojila je Anita Martinac iz Mostara za rad "Samo je želio učiti", drugu nagradu Franjo Kraljević iz Širokog Brijega za pjesmu "Bože, nek' se nikad ne zaboravi", dok je treću nagradu dobio Petar Vulić iz Splita za računalni uradak "Ranjena širokobriješka crkva, dne 7. veljače A. D. 1945".

Izaslanstva Širokog Brijega, Zapadnohercegovačke županije, Hrvatskog ministarstva branitelja, Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat pri HNS-u BiH, Ministarstva branitelja Zapadnohercegovačke županije i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH iz Mostara jutros su na Trgu širokobrijeških žrtava položili vijence i zapalili svijeće za pobijene franjevce.

Molitvu za pobijene predvodio je vicepostulator fra Miljenko Stojić.

Kopirati
Drag cursor here to close