Nakon 33 godine: Glumci iz predstave 'Audicija' će na scenu s istim likovima
Kultna predstava
OBJAVA: Ponedjeljak, 12. lipnja 2017. 15:36
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Audicija najavaAudicija najavaAudicija najavaAudicija najava
0
Audicija najava
Audicija najava
Audicija najava
Audicija najava

Turneja nazvana 033 po pozivnom za Sarajevo i po nastanku "Audicije", krenut će u listopadu iz Sarajeva, a potom slijede Tuzla, Zenica, Split, Osijek, Beograd, Novi Sad, Zagreb....

Nakon 33 godine, koliko je prošlo od nastanka predstave „Audicija“ i 28 godina od zadnjeg igranja glumci iz ove predstave koja je osvojila bivšu Jugoslaviju Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić ponovo će zajedno stati na scenu da bi s istom energijom kao nekada nasmijavali publiku.

Turneja nazvana 033 po pozivnom za Sarajevo i po nastanku "Audicije", krenut će u listopadu iz Sarajeva, a potom slijede Tuzla, Zenica, Split, Osijek, Beograd, Novi Sad, Zagreb....

Predstava koja je nastala kao ispitna vježba, pa onda prvo punila salu Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, da bi potom punila mnogo veće sale, kako je najavljeno na press konfrenciji, vraća se.

Istina s izvjesnim izmjenama, ali sa željom prije svega da nasmije publiku i djeluje tarapeutski.

Admir Glamočak tako je između ostalog rekao da se nada da će biti veseli kao prije 33 godine te da se zaželio smijeha.

Mladen Nelević, član originalne postave, koji je na sebe preuzeo ulogu profesora koju je imao Boro Stjepanović je istaknuo da je svima u ovim godinama potrebna radost života.

Senad Bašić kazao je da mu je drago što su ponovo zajedno što će ponovo igrati.

''Igra je nešto što ne popušta kada uhvati, bez obzira na to što smo imali dileme. Naše godine ništa ne znače u odnosu na ono kada smo bili mladi. Mislim i da je prednost jer svi mi imamo fenomenalne karijere i realizacije vrlo ozbiljnih projekata i mnogo smo iskusniji nego što smo onda bili'', rekao je Senad Bašić.

Željko Ninčić je rekao da je lijepo što su se okupili te da nam je potrebna pozitivna energija.

Emir Hadžihafizbegović smatra da će predstava biti aktualna i slika i odraz vremena u kojem danas živimo.

Ukratko glumci koji žele da nam vrate "Audiciju" suglasni su u tome da je riječ o predstavi koja ih je ponovo okupila s više strana, predstavi u kojoj će sudeći po još prisutnoj energiji između njih uživati i oni i publika.

Produkciju predstave radi Stage production, a generalni sponzor je Sparkasse banka.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.