#mafavoritegame#

Nakon 17 godina Nina Acković predstavila svoje radove u Mostaru

Kultura / Flash | 24. 06. 2017. u 07:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače ugostio je izložbu Nine Acković pod nazivom #myfavoritegame#. "Posljednji ciklus od dvadeset slika, #myfavoritegame#, je nastao u relativno kratkom periodu od 3-4 mjeseca, tijekom prošle zime. Tematski, tretira uglavnom figuru, čovjeka, moju vječitu opsesiju", kazala je Acković.

Svoj osvrt dao je Dalibor Nikolić, dok je Alma Fazil Obad pročitala nekoliko svojih pjesama kao uvod u ovaj događaj.

"Nisam inzistirala na opisivanju. Kombinacija dezena i ljudske figure na slici je samo igra. Jedna dopadljiva vizualna poruka sa suzdržanom emocijom", ističe Acković.

"Ova izložba mi puno znači, pošto je prošlo 17 godina od mog posljednjeg predstavljanja mostarskoj publici, pa mi je zato jako bitno da imam dobre suradnike, prijateljsku atmosferu, finu energiju… I zaista je tako", kazala je Nina Acković.

Publici je predstavljeno 18 slika koje su rađene u tehnici ulja i akrilika na platnu, a prisutni su i radovi crteža flomasterom. Riječi hvale za ovu izložbu sa prisutnima je podijelio i mostarski umjetnik Florijan Mićković. Nakon službenog dijela otvaranja izložbe, nastavljeno je druženje obitelji, prijatelja i poznanika sa autoricom izložbe uz prigodan domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close