Darujemo vas

Nagradna za predstavu “Derviš i smrt” u petak u NPM

Kultura / Flash | 16. 06. 2017. u 06:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jesmo li pronašli pravi put? Sreću? Put za mir u sebi? Podsjetite se: dođite na predstavu 'Derviš i smrt' u petak, 16. lipnja u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar!

'Derviš i smrt', čuveno djelo Meše Selimovića režirao je Erol Kadić, a dramatizaciju potpisuje Nijaz Alispahić. Predstava iz opusa djela klasične lektire.

O odnosu pojedinca i vlasti, o njegovom strahu, samoći, smrti, nadi. Ključna rečenica djela je 'Pozivam za svjedoka vrijeme, početak i svršetak svega – da je svaki čovjek uvijek na gubitku'. Odnosno, ključ čovjekove sreće je pitanje: koji smo put izabrali? Ako je to put osvete i mržnje, spasa mu nema. Život jedino ima smisla ako pronađe put dobrote, ljubavi i plemenitih ciljeva, ako se čovjek okrene čovjeku i u njemu pronađe sebi bliskog.

Igraju: Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Mirsad Elezi, Maja Zećo, Amela Kreso, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac i Bojan Beribaka.

Cijena ulaznice 7 KM, s popustom 3,50 KM.

Mi vas nagrađujemo sa 3X2 ulaznice gratis!

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128.

Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close