Doljani

Na Pomenu obilježena obljetnica stradanja hrvatskih branitelja

Kultura / Flash | 24. 07. 2017. u 09:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na starom groblju na Pomenu kod Doljana u općini Jablanica u nedjelju je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 24. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada i "Rama" iz Prozor – Rame.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te mnoge osobe iz društvenog i političkog života Tomislavgrada, Rame i drugih okolnih mjesta okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja, a misno slavlje predvodio je duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić, uz sumisništvo župnika iz Doljana fra Ivana Pervana.

Obilježavanje obljetnice organizirali su Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad i Župni ured sv. Ilije iz Doljana.

Inače, na inicijativu udruga proisteklih iz Domovinskog rata Tomislavgrada i Rame, prije dvije godine na tom je mjestu svečano otkrivena spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima s područja tih dviju općina.

Kopirati
Drag cursor here to close