I u srpnju

Mostarski teatar mladih nastavlja s igranjem predstava

Kultura / Flash | 21. 07. 2017. u 09:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih i u ljetne dane nastavlja sa intenzivnim igranjem predstava.

U subotu, 22. srpnja na Stolačkom ljetu 2017 bit će izvedena predstava "Čelična Lady" nastala po tekstu Ljubice Ostojić.

Ovom predstavom glumica Hadžija Hadžibajramović obilježava 50 godina umjetničkog rada. Predstavu, koja progovara o životu žene u ovom vremenu i svim nedaćama vremena, ali istovremeno nudi publici bogato životno iskustvo junakinje predstave uz mnoštvo komičnih trenutaka, priopćeno je.

Već dan poslije Stoca eMTeeM odlazi u Jablanicu gdje će sa dvije predstave nastupiti na Festivalu antifašizma koji se odvija na platou ispred Muzeja Bitke za ranjenike.

U Jablanici će najprije biti izvedena antička komedija "Mir" po Aristofanovom tekstu koja vrlo snažno i duhovito progovara o vremenu u kojem živimo.

U predstavi igraju Ali Kamer Aksoy, Alem Neziri, Dino Gluhović, Edina Delalić, Haris Habibija, Faris Količić i Ena Husić. Predstavu je režirao Sead Đulić.

Nakon "Mira" publici će biti predstavljena i "Presuda: Tiha likvidacija". Autorski je to projekt Seada Đulića koja otvoreno i vrlo direktno govori o ratu i miru, o životu i smrti, o ljubavi i mržnji, o nama. Bit će to 36 - ta izvedba ove predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close