Priča o Hasanaginici

Mostarski teatar mladih na konjičkom kulturnom ljetu

Kultura / Flash | 06. 07. 2017. u 08:09 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak ansambl predstave "Fatima, nevjesta od boli" Mostarskog teatra mladih putuje u Konjic gdje će u okviru kulturnog ljeta u dvorani Centra za kulturu s početkom u 19,30 sati predstaviti publici.

Bit će to 14 - ta repriza ove višestruko nagrađivane predstave koja iz nove vizure, iz vizure žene promatra, obrađuje i priča priču o Hasanaginici.

Radionice u Jajcu

U srijedu se ansambl Mostarskog teatra mladih vratio iz Jajca gdje je sa srednjoškolcima Jajca i Bugojna u okviru projekta BuJaMo sudjelovao u dvodnevnoj radionici forum teatra.

U okviru radionice kreirane su četiri male forum predstave o temi podjela.

Mladi ljudi vrlo kreativno su odgovorili na temu i kreirali predstave koje vrlo konkretno i otvoreno govore o posljedicama podjela, ali i ponudili čitavu lepezu rješenja za takvo stanje, priopćeno je iz eMTeeM-a.

Projekt je inspiriran prosvjedima učenika Jajca protiv namjere da se njihova škola podijeli na nacionalnoj osnovi.

Pored kreiranih programa mladi su ovladali osnovnim tehnikama ove metodologije, te će u kasnijem radu moći primjenjivati je i tako tragati za rješenjima brojnih problema.

Projekt se nastavlja već 13. i 14. srpnja u Bugojnu kada će ove predstave biti finalizirane, ali i ovladano još nekim tehnikama, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close