Festival smijeha

'Mostarska liska' mijenja stvarnost Grada

Kultura / Flash | 28. 04. 2017. u 13:16 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjelom nagrada najboljima na 14. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” sutra, u subotu, 29. 4. u 20 sati te izvedbom predstave “Stari klovni” Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica, u Narodnom pozorištu Mostar svečano će biti zatvoreno 14. izdanje festivala.

''Predstava iz Slovenije po prvi put gostuje na festivalu “Mostarska liska”: pozivamo publiku da dođe i da svojim dolaskom i podrškom, pljeskom, čestita najboljima na ovogodišnjem festivalu te da gostima iz Slovenije pokažemo kakvi smo domaćini. Festival će svečano zatvorenim proglasiti predsjednik stručnog žirija Ademir Kenović, višestruko nagrađivani režiser, producent i scenarist.

U konkurenciji “Mostarske liske” ove je godine bilo sedam predstava – posljednja u konkurenciji bit će izvedena večeras – “Odumiranje međeda” Narodnog pozorišta Mostar, dok će “Stari klovni” biti izvedeni sutra, u subotu u čast nagrađenih'', poručili su organizatori.

Da “Mostarska liska” nije samo festival na kojem se izvode predstave, nego i druženje, zabava, sklapanje prijateljstava i poslovnih kontakata iz kojih mogu nastati veliki projekti, odavno je pokazao ovaj festival – festival dobrih predstava, dobre energije i kulturne razmjene.

Tako su organizatori, Narodno pozorište Mostar kao organizator festivala “Mostarska liska”, upriličili i druženje članova žirija sa predstavnicima ustanova kulture Grada Mostara. Svi zajedno obišli su Muzej Hercegovine, MuM interpretacijski centar – Odjeljenje Muzeja Hercegovine, muzej koji je bio nominiran za prestižnu europsku nagradu za inovativnost u muzeologiji te izložbu poznatog umjetnika Matka Vekića u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

O Mostaru, suradnji i kulturnom blagu i potencijalu koji Mostar ima, tradiciji i kulturi, programima kakvim se mogu ponositi i mnogo veći gradovi, gostima su predstavili, uz direktora Narodnog pozorišta Mostar Almira Mujkanovića, koji je kao organizator Mostarske liske bio inicijator i domaćin ovog okupljanja, i Asim Krhan, direktor Muzeja Hercegovine, Rasim Prguda, direktor Narodne biblioteke Mostar, Ivan Vukoja, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, Julijana Pavlović, ravnateljica Narodne knjiženice HNŽ-a, Senad Suljić, direktor Centra za kulturu, Tanja Miletić Oručević, direktorica Mostarskog teatra mladih, Danijel Vidović, ravnatelj Kosače, Ružica Bošković, ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar, Božo Ćorić i Inga Dragoje Mikulić iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara...

Kopirati
Drag cursor here to close