Mostarcima predstavljena 'Orijenta(liza)cija'
Galerija u Kosači
OBJAVA: Četvrtak, 20. travnja 2017. 23:20
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Matko Vekić izložba orijentalizacijaMatko Vekić izložba orijentalizacija2Matko Vekić izložba orijentalizacija3Matko Vekić izložba orijentalizacija4Matko Vekić izložba orijentalizacija5Matko Vekić izložba orijentalizacija6Matko Vekić izložba orijentalizacija7Matko Vekić izložba orijentalizacija8Matko Vekić izložba orijentalizacija9Matko Vekić izložba orijentalizacija10
0
Matko Vekić izložba orijentalizacija
Matko Vekić izložba orijentalizacija2
Matko Vekić izložba orijentalizacija3
Matko Vekić izložba orijentalizacija4
Matko Vekić izložba orijentalizacija5
Matko Vekić izložba orijentalizacija6
Matko Vekić izložba orijentalizacija7
Matko Vekić izložba orijentalizacija8
Matko Vekić izložba orijentalizacija9
Matko Vekić izložba orijentalizacija10

Prisutne je, kao domaćin, ravnatelj 'Kosače' Danijel Vidović, dok je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Ivan Vukoja upriličio kratko izlaganje o radovima Matka Vekića, te o samom autoru izložbe.

'Mostarsko proljeće' ugostilo je još jedan u nizu programa, a riječ je o otvorenju izložbe Matka Vekića pod nazivom 'OrijentaLIZAcija'. Otvaranje je upriličeno u 'Kosači' u Mostaru.

Izložba je upriličena u orgnizaciji Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb i Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Prisutne je, kao domaćin, ravnatelj 'Kosače' Danijel Vidović, dok je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Ivan Vukoja upriličio kratko izlaganje o radovima Matka Vekića, te o samom autoru izložbe.

'Orijenta(liza)cija' je novi ciklus slika Matka Vekića, a čine ga dvije tematske cjeline – Džihad i Maska slike božje. Iako naizgled nemaju zajednički nazivnik, povezuje ih umjetnikov slikarski izraz budući da paralelno nastaju, prožimaju se i razvijaju.

Prisutnima se na kraju obratio i sam autor izložbe koji je zahvalio publici na dolasku, te je izrazio nadu da će se posjetiteljima svidjeti njegovi radovi, a pozvao je i druge koji nisu nazočili otvaranju da posjete Kosaču i pogledaju njegove radove. Izložba će biti postavljena u Kosači do 11. svibnja ove godine.

Matko Vekić je rođen 1970. godine u Zagrebu, diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1995. godine, a od tada je priredio više od 40 samostalnih izložbi, bio je sudionik likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu, izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i na međunarodnim likovnim manifestacijama.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.