Mostarci poludjeli za Hamletom
Traži se karta više
OBJAVA: Četvrtak, 15. lipnja 2017. 11:03
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Hamlet HNK
0

Također svibanjska premijerna i reprizne izvedbe su bile unaprijed rasprodane

Tri izvedbe nove predstave Hrvatskog narodnog kazlišta u Mostaru  „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ zakazane za lipanj su rasprodane. 

Također svibanjska premijerna i reprizne izvedbe su bile unaprijed rasprodane.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ prvo je i najpoznatije dramsko djelo proslavljenog hrvatskog autora Ive Brešana. Ovim tekstom autor se na svoj način obračunao s tada vladajućim sustavom, što je vrlo brzo prepoznato pa je komad nakon što je napisan 1965. čekao šest godina na prvu izvedbu te ubrzo nakon toga bio ponovno zabranjivan. No sve to nije spriječilo da postane jedan od najizvođenijih tekstova koji je odigran u skoro svim kazalištima bivše države i uz to prešao i izvan granica – u Poljsku, Njemačku i Austriju.

Radnja drame odigrava se u malom selu u Dalmatinskoj zagori gdje članovi Mjesnog aktiva Narodnog fronta odlučuju upriličiti Shakespearovog Hamleta. Pripremajući zahtjevan komad oni na kraju kroz niz komičnih i tragičnih obrata doživljavaju sudbinu likova koje igraju.

Predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, scenografkinja je Vesne Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, autor glazbe Zvonimir Dusper, koreograf Leo Mujić, oblikovatelj svjetla Uroš Škiljević, a rekvizite je izradio Marko Mrdaković.

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić te članice KUD-a Sveti Ante iz Cima Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.