22. susreti

Mostarci otvaraju 22. susrete kazališta lutaka u BiH

Kultura / Kazalište | 16. 09. 2016. u 18:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na maloj sceni KSC Bugojno u četvrtak je održana konferencija za medije povodom 22. susreta kazališta lutaka u BiH. Na repertoaru će biti predstave iz sedam kazališta.

Ovogodišnje izdanje Susreta kazališta lutaka trajat će od 19. do 23. rujna. Publika će moći uživati u predstavama, a bogat program upotpunit će okrugli stolovi, promocije knjiga, dječji program uz Kiketa Budaliku, radionice, te glazbeno - obrazovni program.

Na ceremoniji otvaranja gostovat će Pozorište lutaka Mostar sa predstavom 'Ljepotica i zvijer' u režiji Todora Valova, a ujedno će biti otvorena i izložba autora Asima Đelilovića.

Direktor Kulturno - sportskog centra Bugojno Vahid Duraković rekao je kako je riječ o vrlo bogatom programu. U Bugojno dolaze lutkari iz Mostara, Trebinja, Banja Luke, Sarajeva, navodi Bug.ba.

Publika će imati priliku da pogleda predstave 'Pustolovine Boleta Komete' (20.9. u 11 sati) iz Banja Luke, 'Tri G-rock praseta' (20.9. u 16 sati) iz Trebinja, 'Pinokio' (20.9. u 18:30 sati) iz Bugojna, 'Bajka o sreći' (21.9. u 11 sati) iz Mostara, 'Patkica Blatkica' (21.9. u 16 sati) iz Sarajeva, 'Mala sirena' (22.9. u 11 sati) iz Sarajeva. Bit će izvedene i dvije diplomske predstave Umjetničke akademije Osijek.

Duraković je dodao kako će Šimo Ešić i Ljubica Ostojić promovirati šest novih knjiga (22.9. u 15 sati) biblioteke 'Mali princ', te izdanja 'Bosanskog knjigometra', dok će posljednjih dan festivala biti izveden mjuzikl 'Kralj lav' (23.9. u 18 sati) iz Sarajeva. Tročlani žiri će odlučivati o kvaliteti predstava, te će na kraju festivala biti dodijeljene nagrade. Žiri je u sastavu profesor na Umjetničkoj akademiji Osijek Hrvoje Sešić, dramaturginja iz Sarajeva Nejram Babić i dekan Akademije umjetnosti Banja Luka Luka Kecman.

Pored navedenih, bit će izvedene i predstave 'Odisej - san o povratku' (22.9. u 16 sati), 'Faust' (diplomska predstava 22.9. u 20:30 sati), 'Putovanje u samog sebe' (diplomska predstava, 23.9. u 11 sati).

Kopirati
Drag cursor here to close