Mostar: Promocija knjige "Tradicija BiH - zanati"
Stari zanati
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 9:28
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Mostar: Promocija knjige Tradicija BiH - zanati
0

Autor Mehmed Pargan je uspio na jednom mjestu okupiti oko 180 zanata te pokazati šta je ono što ostavljamo u nasljeđe generacijama koje dolaze.

Promocija knjige "Tradicija BiH - zanati" autora Mehmeda Pargana bit će upriličena u Centru za kulturu u Mostaru, u petak 15.9. u 18.30.

U okviru ove promocije posjetitelji će moći pogledati i izložbu starih zanata i tradicionalnih bosanskih jela.

„Tradicija Bih – zanati“ knjiga je koja je na jednom mjestu uspjela objediniti sve tradicionalne zanate te predstavlja vrlo zanimljiv osvrt na historijat razvoja tradicionalnog zanatstva ali isto tako govori o srednjovjekovnim gradovima, bogomoljama, svemu onome u čijoj izgradnji su  sudjelovali čuveni klesari i umjetnici.

Autor Mehmed Pargan je uspio na jednom mjestu okupiti oko 180 zanata te pokazati šta je ono što ostavljamo u nasljeđe generacijama koje dolaze, priopćeno je.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.