Mostarsko ljeto 2017.

Mostar: Otvorena najmasovnija izložba do sada

Kultura / Flash | 16. 08. 2017. u 18:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski umjetnici koji danas žive širom svijeta okupili su se u srijedu u Gradu na Neretvi na otvaranju skupne izložbe 'Mostar u bojama ljeta' organizirane u sklopu manifestacije 'Mostarsko ljeto 2017'.

Po riječima Mustafe Baje Hadžajlića iz Udruženja umjetnika Mostara, spremnost za sudjelovanje na toj izložbi bezrezervno su podržali svi kontaktirani umjetnici, a mnogi od njih odlučili su prevaliti veliki put kako bi večeras bili na samom činu otvaranja.

"Ovo je prema mojim saznanjima najmasovnija izložba i najveći broj izloženih radova u Centru za kulturu Mostar posljednjih godina, a vjerujem isto tako i u cijelom Mostaru. Umjetnici koji izlažu dolaze iz Mostara, ali su tu i Mostarci koji trenutno žive u zemljama Europe. Cilj izložbe je promovirati zajedništvo kroz umjetnost", rekao je predstavnik Udruženja umjetnika Mostara Mustafa Hadžajlić.

"Svi su 'na prvu' pozitivno reagirali i rekli da će svakako sudjelovati na ovom velikom druženju. Dogovor je bio da svaki umjetnik odabere svoja dva rada i mnogu su odlučili posjetiti Mostar u ove vrele ljetne dane isključivo zbog ove izložbe", dodao je Hadžajlić.

Na izložbi je prikazano 76 djela od oko 40 umjetnika, a među brojnim nagrađivanim i priznatim umjetnicima odazvali su se Adin Hebib, zatim Josip Mićković koji živi u Irskoj, Nina Acković koja dolazi iz Belgije, Zdenko Bošković iz Nizozmske, Mili Selimović iz Norveške, Muriz Sefić iz Švedske, Miodrag Milićević iz Srbije.

Tu su i djela Salke M. Peze, Florijana Mićkovića, Ramiza Pandura, Vesne Oborine, Đanija i Anele Jakirović, Nusreta i Zarife Velić, Merime Ivković, Nermina Pala, Seke Behmen, Gorana Milinkovića, Slavenke Volić, Mustafe Baje Hadžajlića, Salke Batlaka, Mire Burić, Azre Avdagić Hamzić, Zijada Zekić, Zlatka Batlaka i drugih.

Izložbu je otvorila Alma Fazil Obad, koja je uz Vesnu Oborinu, recitirala svoje pjesme. Izložba koja je postavljena u Centru za kulturu Mostar bit će otvorena sljedećih pet dana.

Već u četvrtak u 20 sati u Centru za kulturu u okviru 'Mostarskog ljeta' bit će otvorena izložba 'Hamza Humo u zbirci Muzeja Hercegovine Mostar'.

Kopirati
Drag cursor here to close