Izložba

Mladi mostarski umjetnici poručili - ostajte ovdje

Kultura / Flash | 01. 08. 2017. u 23:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji spomen kuće Svetozara Ćorovića u Mostaru u utorak navečer otvorena je zajednička izložba radova nastalih na likovnoj koloniji pod nazivom 'Ostajte ovdje', koju je organiziralo S.P.K.D. 'Prosvjeta' u sklopu 'Mostarskog ljeta'.

"'Prosvjeta' je u svojoj misiji odlučila da mladim ljudima ovoga grada, države i regije pruži šansu, da pokažu šta znaju. Mladi ljudi su talentirani i željni dokazivanja, što je još jednom potvrdila i ova kolonija i svi radovi koji su na njoj nastali", kazao je između ostalog tajnik S.P.K.D. 'Prosvjeta' Mostar Goran Kosanić.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji pod nazivom 'Ostajte ovdje' sudjelovalo je deset mladih umjetnika koji su inspiraciju za svoje radove tražili na nekoliko lokacija. Umjetnici su stvarali u Ćorovića kući, na Rujištu i Stocu.

Na zajedničkoj izložbi svoje će radove predstaviti Lucija Miličević, Snježana Orenčuk Marković, Darija Ostojić, Jelena Udovičić, Ana Šimić, Jasenka Hoffman, Marina Đapić, Dejan Kosanić, Sabina Maslo i Željka Marić. Program se održao u sklopu manifestacije 'Mostarsko ljeto'.

Kopirati
Drag cursor here to close