Mlada širokobriješka flautistica održat će koncerte u Širokom Brijegu i Mostaru
Nikolina Vukoja
OBJAVA: Četvrtak, 20. travnja 2017. 16:04
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Nikolina Vukoja flauta
0

Na programu će biti djela skladatelja A. Coplanda, E. Cartera i C. Francka

U okviru svoga poslijediplomskog specijalističkog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, mlada širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja održat će solističke koncerte u Širokom Brijegu i Mostaru.

Koncerti će se održati u subotu, 22. travnja s početkom 19.30 sati, u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu i nedjelju, 23. travnja u 19.30 sati, u Galeriji kraljevice Katarine u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostar.

Nikolina će nastupiti uz glasovirsku pratnju umjetničkog suradnika Domagoja Guščića. Na programu će biti djela skladatelja A. Coplanda, E. Cartera i C. Francka. Ulaz je slobodan.

Nikolina Vukoja rođena je 1992. godine u Splitu, glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Široki Brijeg. Nakon završenog prvog razreda srednje glazbene škole, zbog želje za proširivanjem svoga znanja, odlazi u Zagreb gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca.

2011. godine upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta gdje je 2016. diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan te kod koje se trenutno nalazi na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkog i simfonijskog orkestra diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije. Od 2006. godine je kao solistica nekoliko puta nastupila uz pratnju gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca.

2016. godine je kao solistica nastupila uz pratnju Mostarskog simfonijskog orkestra. Kao solistica, članica komornih sastava i orkestra sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Nizozemskoj.

Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai – Askin, Ana Domančić – Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha – Mandić, Lucia Rizzello, Matej Zupan, Karolina Šantl – Zupan, Dejan Gavrić, Stephanie Winker.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.