Goražde

Misionari grade crkvu za drinske mučenice

Kultura / Vjera | 14. 07. 2014. u 07:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa od 60 misionara iz cijelog svijeta, predvođena nadbiskupom vrhbosanskim, kardinalom Vinkom Puljićem, boravila je u Goraždu, gdje je posjetila spomen-obilježje Drinskim mučenicama, časnim sestrama stradalim u Drugom svjetskom ratu, koje je Vatikan službeno proglasio blaženima, prenosi Avaz.

''Ovih dana u Sarajevu je važan sastanak misionara i povodom toga smo došli u Goražde pohoditi mjesto gdje su stradale Drinske mučenice. Tu smo obavili svetu misu i pokazalo se da je taj prostor u Župnom uredu Goražde, gdje smo obavili misu, pretijesan. Zato sam zamolio načelnika općine Goražde Muhameda Ramovića da me primi, da razgovaramo, da na neki način tražimo rješenje izgradnje jedne male crkve, jer će Goražde sve više biti mjesto gdje će ljudi svraćati zbog Drinskih mučenica. Lokacija je određena i sada je sve na administraciji'', kazao je Puljić.

Podršku izgradnji objekta dali su predstavnici općinskih vlasti.

''Općinsko vijeće je donijelo odluku o izmjeni regulacijskog plana za ulicu Jusufa Duhovića i mislim da ćemo, u skladu sa zakonom, izdati svu potrebnu dokumentaciju u najkraćem razdoblju. Smatramo to opravdanim, jer je tu, na toj lokaciji, postojala crkva, a dimenzije ćemo prilagoditi njihovoj želji'', kazao je načelnik Ramović.

Kopirati
Drag cursor here to close