Župa Sv. Ivana

Misa i koncert za kraj: Završnice ljetnih dana DUGE

Kultura / Flash | 07. 07. 2017. u 09:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Završnice ljetnih dana DUGE u župi Sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru, u petak navečer će se slaviti sveta misa u 20 sati za sve DUGAŠE, a poslije misnog slavlja sve će zabaviti grupa TWIST, priopćeno je iz ove župe.

Kako se navodi, DUGA je prirodni fenomen, ali i znak saveza s Bogom. DUGA je tako postala i Pokret djece za novu evangelizaciju u župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista. Svake godine (od 2001.) kroz dva tjedna obilježava se manifestacija u ovoj župi pod nazivom LJETNI DANI DUGE, koja je predviđena za vjeroučenike ove župe, ali u zadnje vrijeme mnogi roditelji rado dovedu djecu na ovu manifestaciju: igre, pjesme, plesa, molitve i zabave.

Djecu vode animatori, bez kojih bi bilo nezamislivo sve ovo provesti u djelo. Preko stotinu animatora, kroz ova dva tjedna, budno bdije nad životima povjerene djece. Budući da mnoga djeca danas, nažalost, žive samo virtualni svijet, a ne stvarni, ovaj događaj zavrjeđuje posebnu pažnju.

Kroz stvarnu igru, koja je natjecateljskog karaktera, djeca su podijeljena u 7 duginih boja, koja imaju svoje simboličko značenje: ljubičasta boja – simbol obraćenja, tamnoplava boja – simbol vjere, svijetloplava boja – simbol vjernosti, zelena boja – simbol nade, žuta boja – simbol poslušnosti, narančasta boja – simbol sreće i crvena boja – simbol ljubavi.

''Tek kad se ove boje i simboli spoje imaju pravo značenje zajedništva, molitve, igre itd. Jednostavno naš ljudski život bi trebao biti isprepleten ovim simbolima i onda bi to bio pravi život djece Božje. Djeci teško pada, što sve ovo brzo završi, ali se raduju novom ljetu i novim radosnim trenucima koje provedu na ovaj način u ovoj župi'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close